26 June 2009

Siinsest liiklusest natukene

Mõtlesin, et ehk osasid auto ja muidu liikluse pedesid ehk võib huvitada mis siin toimub.
Jah siin on autod, neil on isegi üldjuhul neli ratast ja ning rool, kuid see ka kõik mida meie teame. Siin on kõik ikka nii valesti. Nad sõidavad valel pool teed, neil juhib autot mitte juht vaid kaasreisija ja mis kõige hullem, nad on peaaegu kõik autod ümber nimetanud. Nii valed nimed veel. Kõik on jubedasti nii vale.
No räägime siis lähemalt. Esimesel nädalal pidin ma kuus korda jääma auto alla. Miks? Kas olin tuulepea? Ei, no hea küll, natukene olen küll, kuid siin liiklus nagu inglismaal, see on valetpidi. Kohutav! Kuidas saavad nii ägedad inimesed nii rumalad olla? Jube ju. Õnneks osades kohtades on teepeale kirjutatud, et vaata PAREMALE. Mitte vasakaule. See veidi aitab, kuid ristmikel ja enamus kohtades on siiski tee ületamine omal riskil. Vaikselt hakkan harjuma, kuid siiski, väga keeruline.
Nii, mis puutub auto markidesse, siis on siin asjad ka väga valesti. Meie teame sellist marki Nagu Opel. Mmm mulgi oli kunagi sellien tore auto. Siin ei ole seda. Kuid see on nii, et Euroopas, välja arvatud inglismaa (ei teagi miks, ilmselt on nad imelikud) on auto margi nimi Opel, Inglismaal on see sama mark Vauxhall ja siin, uskuge või mitte, on jällegi sama auto nimi hoopis Holden. Nagu mis toimub? Kas pole paremat teha, kui koguaeg autode nimesid vahetada? Inimesed, palun ostke endale elu. 50 senti võin ka mina anda abiks.
Muud autode nimed ja margid on samamoodi muudetud. Nagu see idiootsus, et söögikoha nimi, mis on maailmas absoluutselt sama, on Burger King, siis siin on mingi Jone's place vüi midagi sarnast. Inimestel on nimedega mingid probleemid.
Mis puutub veel autodesse, siis need on siin isegi üsna hea hinnaga. Ka autorent on suht odav. Uus toyota päevane rent on mingi 25 dollarit, mis pole üldse paha. Ainsad autod, mis on haige hinnaga on vanad universaal kerega autod. NImelt on need ehtsad reisijate autod, pikk tagumik lubab magada autos ning reisida sellega kõvasti. Isegi vanad fordi jurakad (jälle ümber nimetatud) võivad maksta 2900 dollarit, mis on reaalselt absurd. Aga kõigile kohutuseks, autot ma endale veel ei osta :) Liigelge ohutult seal ja siinpool maailma

1 comment:

  1. Küll ära harjud, me ka oleks mitu korda auto alla jäänud siin. Ja eriti lahedad on märgid kiirteede peal. Wrong way, go back! Siis tead ikka et kui valele poole juhuslikult satud ja auto vastu tuleb :D:D

    ReplyDelete